Tiede selvitti mistä söpöys johtuu

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmiset reagoivat söpöihin asioihin yleensä ihastelevasti. Koirien ja kissojen pennut ja vauvat saavat ihmiset huokailemaan, minkä vuoksi tutkijat halusivatkin selvittää mistä se johtuu.

Ihasteleminen johtuu söpöydestä, mutta tutkijat halusivat tietää tarkemmin millaisia asioita ihminen pitää söpöinä ja minkä vuoksi. Tech Insider -sivuston julkaisemalla videolla kerrotaan millaisiin lopputulemiin tutkijat päätyivät.

He saivat selville, että ihmisten kohdalla söpöys johtui isosta otsasta, suurista silmistä, pyöreistä piirteistä, pyöreämmästä vartalosta, pehmeydestä ja siitä, että pää oli suuri suhteessa muuhun vartaloon.

Tutkijat huomasivat, että sama pätee myös eläinten pentuihin. Ihmisten hoivavietti herää useammilla aina, kun ihmiset näkevät jotakin lapsenkaltaista eli söpöä. Söpöjä asioita nähdessään ihmisen aivot alkavat tuottamaan myös hyvänolon hormoonia eli dopamiinia.