Tutkijat vahvistivat: ”Miehet laiskimmillaan sunnuntaisin”

Viihdeuutiset · Annika Kela

Indianassa Ballin yliopistossa teetetty tutkimus ihmisten laiskuudesta on poikinut mielenkiintoisia tuloksia. Tutkijat nimittäin selvittivät minä päivinä naiset ja miehet olivat aktiivisimmillaan. Tulosten perusteella miesten aktiivisuus romahti sunnuntaisin.

Tutkimuksessa on tarkkailtu 19-90-vuotiaita naisia ja miehiä viikon ajan. Koehenkilöiksi valittiin 300 miestä ja naista. Koehenkilöitä tarkkailtiin seuranta- ja aktiivisuuslaitteiden avulla. Tuloksista kävi ilmi, että viikonloppuisin miesten ja naisten aktiivisuus väheni huomattavasti.

Naiset olivat kuitenkin yli kymmenen prosenttia aktiivisempia lauantaina ja sunnuntaina kuin miehet. Tutkijoiden mukaan monet naisista olivat haalineet viikonlopulle suunnitelmia ja menoja, kun taas miehet keskittyivät enemmän kotona rentoutumiseen.

Sunnuntaisin miehet viettivät yli kaksi kolmasosaa päivästä löhöasennossa tai istuen. Myös naiset rentoutuivat sunnuntaisin, mutta miehistä poiketen he tekivät myös silloin muutamia kotiaskareita.