Whatsapp muuttuu jälleen – nyt ilmaiseksi kaikille

Digi · Tim Isokivi

Pikaviestipalvelu Whatsapp on ilmoittanut tekevänsä sovelluksestaan täysin maksuttoman. Yhtiö ilmoitti maanantaina blogissaan poistavansa 89 sentin suuruisen vuosimaksun kaikilta käyttäjiltä.

Uudistusten on huhuttu tarkoittavan sitä, että Whatsappissa alkaisi näkymään kolmansien osapuolten mainoksia. Yhtiön mukaan näin ei kuitenkaan ole tapahtumassa.

Whatsapp on ollut aikaisemmin ilmaista yhden vuoden ajan, minkä jälkeen sovelluksen käytöstä on vaadittu 89 sentin vuosimaksu. Kaikilta käyttäjiltä maksua ei ole kuitenkaan peritty. Yhtiön mukaan palvelun maksullisuus osoittautui kaiken kaikkiaan huonoksi ideaksi.

– Olemme vuosien ajan pyytäneet osaa käyttäjistämme maksamaan Whatsappista ensimmäisen vuoden jälkeen. Nyt kun yrityksemme on kasvanut, olemme huomanneet tämän toimintamallin olleen huono, yhtiön blogissa kuvaillaan.