Vanhus otti korvalävistyksen – migreenikohtaukset loppuivat kuin seinään

Terveys Viihdeuutiset · Annika Kela

Norfolkissa asuva 70-vuotias isoisä on testannut erikoista hoitokeinoa parantuakseen jatkuvista migreenikohtauksista. Epätoivoinen Colin Seaman oli kyllästynyt syömään vahvoja lääkkeitä vaivaansa, joten hän päätti kokeilla auttaisiko korvalävistys kipuihin.

Mirror-lehden mukaan Seaman oli kuullut ja lukenut lehdistä, että korvaan tehtävä daith-lävistys oli auttanut monia migreenipotilaita, vaikka sen vaikutuksista ei ollutkaan saatavilla tieteellistä näyttöä. Seaman koki, ettei hänellä ollut mitään menetettävää ja hän marssi lävistysliikkeeseen.

Colinin yllätykseksi lävistys auttoi. Hänen migreenikohtauksensa loppuivat kuin seinään lävistyksen ottamisen jälkeen. Seaman kertoi, että hänellä ei ole ollut migreeniä yli kuukauteen, mikä on ihme, sillä hän kärsii päänsärystä ja migreenistä jatkuvasti. Colin on ollut tyytyväinen kokeiluunsa, eikä häntä haittaa vaikka hänen lapsenlapsensa ajoittain nauravat hänen nuorekkaalle lävistykselleen.

Daith-lävistyksistä ja pääsärkyjen parantumisen yhteydestä on uutisoitu Yhdysvalloissa usein, mutta ainakaan toistaiseksi tieteellisiä tutkimuksia ei ole aiheesta löytynyt. Lävistys ei ole auttanut kaikkia migreenipotilaita, mutta osan oireet ovat parantuneet.