Hämmentävä laskukaava: Ikä selviää kengännumeron perusteella!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Matemaattiset tehtävät voivat olla tylsiä jos ne ovat liian helppoja tai niin vaikeita, että niitä ei pysty ymmärtämään saatika laskemaan. Nyt Metro-lehti julkaisi kuitenkin niin helpon ja hauskan laskutoimituksen, että kuka tahansa pystyy sen tekemään.

Erään laskukaavan avulla pystyy laskemaan henkilön iän kengännumeroa apuna käyttäen. Kaava toimii näin:

Kerro kengännumerosi viidellä ja lisää lukuun 50. Kerro saamasi luku 20 ja lisää lopputulokseen 1015. Poista loppusummasta vielä oma syntymävuotesi. Jäljelle jäävä luku tulee olemaan sinun kengännumerosi ja ikäsi perätysten.

Laskukaava näyttää iäksi nollan siinä tapauksessa, että henkilö on yli satavuotias. Oma ikä voi mennä myös vuodella pieleen siinä tapauksessa, että henkilö on kaavaa laskiessa jo juhlinut tämän vuoden syntymäpäivänsä.