Maailman kallein donitsi kuorrutetaan kullalla – hinta 95 euroa!

Lux Ruoka Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Newyorkilaisessa ravintolassa tarjoillaan kullattua donitsia, jonka hintalappu on tasan sata dollaria. Tarina kertoo kahdesta lontoolaisesta bisnesmiehestä, jotka matkustivat Atlantin yli ainoastaan tämän erikoisherkun takia.

Kultainen donitsi on valmistettu legendaarisesta Louis Roederer Cristal Brut -samppanjasta, violetista isojamssista, 24-karaatin lehtikullasta ja kultapölystä. Leivonnainen on niin kuuluisa, että lontoolaiset liikemiehet lähtivät Lontoosta New Yorkiin perjantaikahville sitä maistelemaan. Luksusherkun on kehittänyt Manila Social Club -nimisen ravintolan omistaja ja kokki Björn De La Cruz.

De La Cruz leipoi kultaisen donitsin ensimmäisen kerran henkilökuntansa ja sukulaistensa yhteisiä uudenvuodenjuhlia varten. Hänen mukaansa kulta ei maistu donitsissa, sillä se on leivonnaisessa lähinnä ulkonäön vuoksi. Vaikka donitsi maksaa noin 90 euroa, on se todella kysytty ja suosittu annos.