Rikolliset voivat nyt kopioida avaimia valokuvista

Koti & Asuminen Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ihmiset voivat teettää avaimistaan kopioita suutareilla. Nyt avainten kopioiminen on tehty entistäkin helpommaksi, sillä japanilainen sovellus mahdollistaa uuden avaimen tekemisen pelkän valokuvan perusteella.

Key Kojo on älylaitteelle ladattava sovellus, jonka avulla voi teettää itselleen lisäavaimia. Asiakkaat voivat lähettää kuvan avaimestaan joko sähköpostilla tai pikaviestimellä. Yhtiö valmistaa uuden avaimen kuvan perusteella, RocketNews24-sivusto uutisoi.

Sovellus on kuin luotu murtovarkaiden unelmien työkaluksi. Jatkossa rikolliset voivat ottaa avaimista valokuvan ja odotella murtopaikkaan pääsemistä vesi kielellä. Toki rosvot voivat teettää avainkopioita myös vanhanaikaisesti, mutta uusi sovellus tekee kopioimisesta naurettavan helppoa. Sovellus tuskin toimii suomalaisiin Abloy- ja ura-avaimiin.