Joko sinulle on muodostunut älypuhelinpikkusormi?

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Älypuhelin on monille todella tärkeä laite, jota pidetään lähettyvillä jatkuvasti. Kukaan ei haluaisi kuulla, että älypuhelin aiheuttaa mitään vammoja, mutta nyt on huomattu, että älypuhelin on alkanut näkymään ihmisten käsissä.

Ihmiset ovat alkaneet saamaan kädessä näkyvän puhelimen aiheuttaman muutoksen, jota kutsutaan älypuhelinpikkusormeksi.

Älypuhelinpikkusormi on yleensä oikean käden pikkusormessa näkyvä muutos. Pikkusormi on voinut loitontua puhelimen pitämisen vuoksi muista sormista sen verran, että sitä ei saa enää helposti muiden sormien viereen tai se ei suoristu. Toinen näkyvä muutos on pikkusormen pieni vääntyminen ja kuoppa puhelimen kohdalla, minkä jälkeen sormessa on paksumpi osa.

Ihmiset ovat julkaisseet Twitteriin kuvia käsissään näkyvistä muutoksista. Käyttäjien pikkusormet ovat joko vääntyneet, loitontuneet tai niihin on muodostunut paksumpi kohta.

Suurella osalla ihmisistä pikkusormissa näkyvä kumpu on tavallinen, mutta fysioterapeutti Tim Allardyce kommentoi Daily Mail -lehdelle, että puhelimen painon pitäminen pikkusormen päällä voi johtaa siihen, että nivelen ympärille alkaa kasvamaan ylimääräistä luuta ja nivel voi alkaa laajenemaan.