Mies suostui koekaniiniksi – söi 60 vuotta vanhoja ruokia

Ruoka Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Päiväyksensä menettäneitä tuotteita voi käyttää hyvillä mielin niin kauan, kun uskoo niiden olevan sopivia nautittaviksi. Parasta ennen -ajan jälkeen tuotteen kemiallinen koostumus tai maku saattavat muuttua. Säilykkeet säilyvät todella pitkään.

YouTube-käyttäjä Steve1989 MREinfo testasi 60 vuotta sitten vanhaksi menneitä Yhdysvaltain armeijan säilykkeitä. Osa tuotteista oli mennyt vanhaksi jo vuonna 1951 ja toiset 1955. Videon kuvannut mies söi muun muassa hilloa, keksejä ja pähkinälevitettä.

Hän ei tiettävästi saanut oireita vanhan ruoan syömisestä. Viimeinen käyttöpäivä -merkintää käytetään vain helposti pilaantuvissa tuotteissa. Viimeinen käyttöpäivä, eli viimeinen myyntipäivä on eri asia kuin parasta ennen -päivämäärä. Yleensä ruoat sopivat ravinnoksi vielä myyntipäivänkin jälkeen, ja ihmiset heittävät liikaa ravintoa roskiin päivämääriä tuijotellessaan.