Hurja nähtävyys: Tšekkiläinen näköalatasanne kuin vuoristorata

Matkailu Viihdeuutiset · Annika Kela

Tšekissä sijaitsevalle Králický Sněžníkin vuorelle rakennettu näköalatasanne on hiljattain avattu yleisölle. Suurta vuoristorataa muistuttava kävelytasanne on rakennettu yli kilometrin korkeuteen ja sen huipulta avautuvat näkymät ovat henkeäsalpaavan upeat.

Dolni Morava Sky Walk -näköalatasanteen rakentaminen aloitettiin viime huhtikuussa ja se avattiin yleisölle joulukuussa. Yli 100 metriä pitkän liukumäen ansiosta huipulle kiipeävien ei tarvitse palata alas samaa reittiä. Liukumäkeä käyttäen vierailijat ovat alhaalla muutamassa sekunnissa.

Daily Mail -lehden mukaan Dolni Morava Sky Walkista on tullut hetkessä suosittu turistinähtävyys. Korkeuksiin mutkitteleva kävelytasanne on 700 metriä pitkä. Näköalarakennus on suunniteltu 1.400 vierailijalle kerrallaan. Králický Sněžníkin vuoren laskettelukeskuksissa vieraillessa kannattaa myös tutustua huipulla olevaan Dolni Morava Sky Walk -tasanteeseen.

#skywalk #dolnimorava

Kuva, jonka Ewa Sławacka (@ciastko1) julkaisi

SDO ?

Kuva, jonka tenten (@martin.sopik) julkaisi