Äidit käynnistivät kampanjan: ”Täällä saavat vauvatkin syödä”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa on viime aikoina puhuttu poikkeuksellisen paljon imettämisestä, kun eräs stylisti meni kritisoimaan julkisesti lentokoneessa tapahtunutta rintaruokintaa ja sai aikaan somemyrskyn. Keskustelu paljasti samalla, että monet pitävät imettämistä yhä tabuna julkisilla paikoilla.

Nyt Imetyksen Tuki ry. on julkaissut verkossa julisteen, jonka esimerkiksi imetystä suosivat työpaikat ja ravintolat voivat tulostaa seinälleen helposti. Mukavia imetyspaikkoja jo löytäneitä äitejä suositellaan viemään näiden paikkojen henkilökunnalle juliste, jotta muutkin äidit voisivat asioida imetysystävällisissä paikoissa.

– Äidinmaito on monen pienen vauvan ainoa ruoka. Kun vatsa on pieni, nälkäkin iskee tiuhaan ja usein äkkiarvaamatta. Imetetyn vauvan ruoka kulkee kätevästi mukana kaikkialle. Väsynyt, kiukkuinen tai itkuinen lapsi yleensä rauhoittuu rinnalla ja saa ravinnon lisäksi tarvitsemaansa läheisyyttä, turvaa ja lohtua, yhdistyksen verkkosivuilla todetaan.