Leipomon työpaidasta seksismikohu: ”Kaupungin parhaat munkit”

Viihdeuutiset · Annika Kela

Brumby’s Bakery -leipomoketju on joutunut keskelle seksismikohua mainostettuaan herkullisia munkkejaan työntekijöidensä työpaidoissa. Rinnan kohdalla lukeva teksti: ”Kaupungin parhaat munkit” oli liikaa monille asiakkaille ja osalle työntekijöistä.

Työpaidoista nousi kohu ja kuvat härskeistä T-paidoista lähtivät leviämään sosiaalisessa mediassa. Kohua lietsoi sosiaalisessa mediassa avautunut perheenisä, joka kertoi olleensa raivostunut ja järkyttynyt nähdessään T-paidan työharjoittelussa olleen 16-vuotiaan tyttärensä yllä.

Leipomo on pahoitellut työpaitojensa sopimattomutta ja ilmoittanut, että työntekijöiden työasut vaihdetaan uusiin. Brumby’s Bakery aikoo jatkaa mainossloganinsa käyttämistä, mutta jatkossa he ovat tarkempia siitä, minne he mainostekstin sijoittavat.