Miehet tekivät pakettiautosta pesulan – tarjoavat pyykkäystä kodittomille

Autot Viihdeuutiset · Annika Kela

Australialaiset kaverukset ovat lanseeranneet liikkuvan pesulapalvelun, jonka tärkeimpänä tehtävänä on tarjota ilmaisia pesulapalveluita kodittomille. Hyväntekeväisyysprojekti sai alkunsa vuonna 2014, kun Nic Marchesi ja Lucas Patchett tuunasivat pakettiautostaan pesulan.

Daily Mail -lehden mukaan miesten tempaus sai heti valtavasti kannatusta ja suuret yritykset lähtivät sponsoroimaan hyväntekijöitä. Tällä hetkellä Nicin ja Lucasin Orange Sky -pesulalla on viisi pakettiautopesulaa ja 270 vapaaehtoistyöntekijää.

Kaksikon arvion mukaan he pesevät joka viikko 350 koneellista pyykkiä. Orange Sky -pesulan palvelut ovat ilmaisia. Marchesin ja Patchettin tempaus on saanut yhteisöltä paljon kiitosta ja miehet ovat saaneet kunniapalkinnon hyväntekeväisyydestään.

Orange Skyn kaltaisille palveluille olisi tarvetta myös monissa muissa maissa. Kekseliään ja hyväsydämisen kaksikon ansiosta monet Australian suurkaupunkien kodittomista kulkevat nyt puhtaissa vaatteissa.