Tulevaisuuden lentokone suunnitteilla – New Yorkista Lontooseen 11 minuutissa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kanadalainen suunnittelija ja insinööri Charles Bombardier ilmoitti viime vuonna kehittelevänsä Skreemr-nimistä yliäänikonetta. Kone pystyisi hänen mukaansa ylittämään Atlantin valtameren vain noin puolessa tunnissa.

Bombardierin tuoreempi lentokonekonsepti kuulostaa vielä Skreemriä hurjemmalta. Antipode-työnimellä kulkeva 10 hengen yksityiskone pystyisi eräänlaisen kantorakettien avulla lentämään New Yorkista Lontooseen vain 11 minuutissa. Kantoraketit lentäsivät itsestään takaisin kotilentokentälle matkan puolivälissä.

Daily Mail -lehden mukaan Charles Bombardier myöntää, että ideassa on ongelmansa. Lentokoneissa nykyään käytettävät materiaalit eivät välttämättä kestäisi nopean vauhdin luomaa kuumuutta ja painetta. Lentomatka ei myöskään olisi lyhyestä kestostaan huolimatta järin miellyttävä kokemus. Rajut G-voimat saavat nimittäin helposti ihmiset tuntemaan olonsa halvaantuneeksi.