Suomalaistähdet muistavat Zarkus Poussaa: ”Elämää suurempi hahmo”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme eilen, että suomalainen muusikko Zarkus Poussa menehtyi sunnuntaina ruotsinlaivalla saamaansa sairauskohtaukseen. Hän oli syntynyt vuonna 1975. Suru-uutinen tavoitti jo eilen päivällä joukon kotimaisia tähtiä, joista monet esittivät sosiaalisessa mediassa surunvalittelunsa ja muistelivat rakastettua ja aina positiivista muusikkilahjakkuutta.

Anssi Kela muisteli miten hän tutustui Poussaan neljännesvuosisata sitten, kun tämä oli mukana Pekka ja Susi -yhtyeessä.

– Pian huomasimme, ettei Poussa-jäbä ollut kuin me muut. Hänelle oli kirjoitettu bändiimme sivurooli, mutta kyseessä oli elämää suurempi hahmo, josta tuli yleisön edessä kantava voima. Keneltäkään tuskin jäi huomaamatta maaniselta näyttänyt isokokoinen tyyppi, joka hakkasi tamburiinia omaan päähänsä — ja lauloi tietysti samaan aikaan täydellisen puhtaasti. Zarkus opiskeli itsensä kampaajaksi ja ilmestyi jokaiselle keikalle aina uudenlaisen frisyyrin kanssa. Oma suosikkini oli varmaankin shakkiruudukoksi ajeltu pää, Anssi Kela kirjoitti.

Kaunis talvipäivä. Valkoinen maa, kirkas taivas, pari astetta pakkasta. Olen juuri vetänyt tyttäreni pulkassa…

Julkaissut Anssi Kela 25. tammikuuta 2016

Musertunein mielin olemme ottaneet vastaan uutisen rakkaan ystävämme Zarkuksen poistumisesta keskuudestamme. Yksi…

Julkaissut Hemma Beast 25. tammikuuta 2016

Voi, Zarkus. En halua uskoa tätä todeksi. En ymmärrä. Tuntuu niin epätodelliselta. Voi, miten surullista. Niin…

Julkaissut Mikko Leppilampi 25. tammikuuta 2016

Zarkus. Perkussio -puolijumala jo sillon ku mä soitin viel kadulla. Lempeä, hieno ihminen on poissa ihan liian aikaisin. ❤️ 󾌹 RIP

Julkaissut Reino Nordin 25. tammikuuta 2016

Zarkus Poussan kanssa sain muutamalla samalla keikalla olla. Hänestä välittyi vilpitön lämpö, sekä mittava karisma. Surullisena lähetän osanotot lähipiirille ja sukulaisille.

Julkaissut Janne Pekka Kataja 25. tammikuuta 2016

Istun tässä koneessa matkalla kohta ezpanjaa ja luin just Zarkuksen poismenosta. Se ehkä kirvoitti mut kirjoittamaan mit…

Julkaissut Heikki L Liimatainen 25. tammikuuta 2016