Vuosimallin 1957 Ferrari myydään – hinta jopa 32 miljoonaa

Autot · Tim Isokivi

Vuosimallia 1957 oleva hyväkuntoinen Ferrari huutokaupataan helmikuussa pariisissa. Retromobile Classic Car -autonäyttelyyn myyntin asetettavan Ferrari 335 S Spider Scagliettin uskotaan nousevan kaikkien aikojen suurimmalla hinnalla huutokaupattavaksi autoksi.

CNN-uutissivuston mukaan punaisen Ferrarin myyntihinnan odotetaan nousevan jopa 32 miljoonaan euroon. Autolla on ajettu muun muassa Le Mansin 24 tunnin ajossa ja Cuba Grand Prixissä. Viimeksimainitussa autoa ajoi ensimmäiselle sijalle päätynyt Sterling Moss.

– Kyse on taideteoksesta ja vauhdin kuningattaresta. Se edustaa ainutlaatuisuuden eliksiiriä: Kauneutta, harvinaisuutta, menestystä kilparadoilla, historiaa, aitoutta ja alkuperäisyyttä, huutokauppayritys Artcurialin toimitusjohtaja kuvailee.

Tähän asti kalleimman huutokaupatun auton titteliä on pidellyt vuonna 2014 Kaliforniassa myyty Ferrari 250 GRO Berlinetta, joka edusti vuosimallia 1962. Retromobile Classic Car -tapahtuma järjestetään Pariisissa 3.-7. helmikuuta 2016.