Jada Pinkett Smith boikotoi Oscar-gaalaa – syyttää rasismista

Viihdeuutiset · Annika Kela

Näyttelijätär Jada Pinkett Smith on ilmaissut sosiaalisessa mediassa pettymyksensä julkistettuja Oscar-ehdokkuuksia kohtaan. Kaunotar on sitä mieltä, että tummaihoiset näyttelijät eivät saa heille kuuluvaa tunnustusta, ainakaan yhtä usein kuin valkoihoiset näyttelijät.

Daily Mail -lehden mukaan myös gaalan juontaja näyttelijä Chris Rock on kutsunut tulevaa Oscar-gaalaa valkoihoisten BET-gaalaksi. Näyttelijä Will Smithin vaimona tunnettu Jada on vihjaillut Twitterissä boikotoivansa gaalaa ja kannustavansa myös muita tekemään samoin.

Tämä on jo toinen vuosi putkeen, kun afrikanamerikkalaiset eivät ole saaneet ehdokkuuksia kategorioissa paras näyttelijä tai paras sivuosanäyttelijä. Jada Pinkett Smith on sitä mieltä, että tummaihoisia näytteijöitä ei arvosteta tarpeeksi. Pinkett Smith ei ole saanut itse koskaan oscar-ehdokkuutta.