Juusto vaikuttaa kuten kovat huumeet

Viihdeuutiset · Stara.fi

Monin juustojen ystävät tietää, että laadukkaiden juustojen nauttiminen on silkkaa mielihyvää, varsinkin hyvässä seurassa hyvän punaviinin kanssa. Nyt tutkijat ovat vahvistaneet, että nautinto on parhaimmillaan kuin huumetta. Tämä siksi, että juusto vaikuttaa ihmisiin samoin kuin huumeet.

Michiganin yliopiston tutkijat paljastivat, että juustoissa oleva kemikaali vaikuttaa ihmisiin kovien huumeiden tavoin. Yale Food Addiction Scalen avulla toteutettu tutkimus selvittää ihmisen mielihyvää.

Tutkimuksen mukaan juustoissa oleva fosforipitoinen kaseiini-proteiini voi aktivoida aivojen osia, jotka johtavat euforiseen kokemukseen samoin kuin huumeet. Tutkimukseen osallistui 500 opiskelijaa, jotka vastasivat muun muassa intohimoista eri ruokia kohtaan. Valtaosassa kärkipään tuotteita oli mukana juustoa.