Eläinlääkärit : Lihava kissa on dieetillä rakastavampi

Viihdeuutiset · Annika Kela

Cornellin yliopiston teettämän tutkimuksen mukaan lihavista kissoita tulee rakastavampia, lempeämpiä ja hellyydenkipeämpiä, kun ne ovat dieetillä. Tutkimukseen osallistui joukko eläinlääkäreitä, jotka hoitivat 58 ylipainoista kissaa.

Osa kissoista määrättiin neljän viikon dieetille ja osa kahdeksan viikon dieetille. Kissat noudattivat ryhmissä kolmea erilaista dieettiä, osan ruokavalioon lisättiin kuitupitoisia ruokia, osa söi vähähiilihydraattisia aterioita ja osa söi enimmäkseen proteiinipitoista ruokaa.

Tulosten mukaan kuitupitoinen ruokavalio oli tehokkain, mutta myös muissa ryhmissä kissat laihtuivat. Daily Mail -lehden mukaan 81 prosenttia kissosta laihtui merkittävästi ensimmäisen neljän viikon aikana. Kissat, jotka olivat pidemmällä dieetillä osoittavat kuitenkin yllättäen olevan tyytyväisempiä, kuin nopealla dieetillä olleet.

Lääkärit huomasivat kahdeksan viikon tarkkailujakson aikana muutoksen kissojen käyttäytymisessä. Kissat alkoivat kerjätä aiempaa näyttävämmin ruokaa ennen niiden ruokailuaikaa. Suuri osa kissoista kerjäsi ruokaa maukumalla, seuraamalla ja kiehnäämällä.

Ruokailun jälkeen kissat osoittivat hellyyttä muun muassa tulemalla syliin ja kehräämällä. Dieetin aikana omistajat vastailivat kysymyksiin ja monet heistä pani merkille, että kissasta oli tullut rakastavampi kuin aiemmin. Tulokset on julkaistu The Journal of Vetenary Behaviour: Clinical Applications and Reasearch -ammattijulkaisussa.