Nerokasta! Kahvinkeitin kuin termospullo

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kahvi on monille suomalaisille elämän eliksiiriä, mutta välillä tulee tilanteita, joissa kahvinkeittimiä tai kahviloita ei löydy lähietäisyydeltä. Termospullot tarjoavat ratkaisun tähän ongelmaan, mutta kahvin maku heikkenee niissä melko nopeasti.

MoJoe-niminen keksintö vaikuttaa usein liikkeellä olevien kahvinystävien pelastukselta. Kyseessä on ulkoisesti termospulloa muistuttava laite, joka on todellisuudessa helposti mukana kulkeva kahvinkeitin.

VacDip-nimisen patentoidun järjestelmän ansiosta laitteessa voi käyttää minkä tahansa lämpöistä vettä. Kahvijauhe lisätään MoJoen yläosassa olevaan pieneen suodattimeen, jonka läpi laitteen lämmittämä vesi kulkee kumista putkea pitkin. Lopputuloksena syntyy tuoretta kahvia.

MoJoen akun täyteen lataamisen kerrotaan kestävän noin 20-30 minuuttia, minkä lisäksi sitä voi käyttää verkkovirran avulla. Laitteelle haetaan parhaiten rahoitusta Kickstarter-sivustolla. Varainkeruun alkuperäinen 20.000 dollarin tavoite on ylitetty jo moninkertaisesti, ja tällä hetkellä MoJoeta on tuettu jo 80.000 dollarin verran.