Hamstraaja pidätettiin – asunnossa 10 tonnia eläinten raatoja

Ohhoh! Viihdeuutiset · Annika Kela

Kuolleita eläimiä hamstrannut mies on tuomittu kolmen vuoden vankeusrangaistukseen Jiangyoussa, Kiinassa. Viranomaiset olivat löytäneet miehen asunnosta ja pihalta eläinten raatoja 10 tonnin edestä. Raatojen joukossa oli muun muassa fasaaneja, piikkisikoja, jäniksiä ja peuroja.

Kuulusteluissa mies on paljastanut, että hän alkoi keräillä raatoja vuonna 2009 siinä toivossa, että jonain päivänä hän voisi myydä niitä voitolla eteenpäin. People’s Daily Online -sivuston mukaan osa raadoista oli muumioituneita. Eläimiä oli miehen tontilla noin 57.000 euron arvosta.

Metsästetyistä villieläimistä käydään Kiinassa kauppaa, sillä lihan lisäksi eläimestä saadaan hyötykäyttöön myös nahkaa, luita ja turkki. Kiinalaisviranomaisten mukaan mies pyöritti tontillaan myös laitonta teurastamoa.