Näin naisten kuntosalivaatetus muuttui 100 vuodessa

Fitness Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kuten muukin muoti, myös urheiluvaatteet ovat muuttuneet vuosien saatossa. Trendit kuntosalipukeutumisessa ovat vaihdelleet monesta syystä. Välillä suositaan tiukempia vaatteita ja välillä taas löysempiä malleja.

Treenivaatteita halutaan yleensä myös ostaa tietyin väliajoin lisää sen vuoksi, että moni saa uusista ja siisteistä vaatteista lisää motivaatiota urheilemiseen.

Mode on julkaissut YouTube-kanavallaan videon, jossa esitellään viimeisen sadan vuoden aikana olleet trendit urheiluvaatteissa. Videolla nähdään erilaisia kuntosalille puettuja asukokonaisuuksia, jotka vaihtelevat vuosikymmenten välillä melko paljon.

1900-luvun alussa naisten pukeutuminen oli treenatessakin melko peittävää. Hameet ja isot housut vaihtuivat kuitenkin vähitellen hieman paljastavampiin shortsipukuihin. Kehitys onkin jatkunut vuosikymmen kerrallaan paljastavampaan ja tiukempaan suuntaan.