Kannabis auttaa kuukautiskipuihin – annostelu tamponin tavoin

Terveys Viihdeuutiset · Annika Kela

Kuukautiskrampeista kärsiville naisille on kehitetty uudenlainen lääke kuukautiskipujen lieventämiseen. Kannabidiolista ja kookosrasvasta tehty vaginapilleri nimittäin rentouttaa lihaksia, purkaa stressiä ja lieventää kipua.

Pilleri sujautetaan vaginaan kuukautisten aikaan tamponin tavoin. Pillerin vaikuttavat ainesosat toimivat tehokkaasti ja pian pillerin laittamisen jälkeen olo alkaa helpottua. Lääkkeen on valmistanut Foria ja se lanseerataan markkinoille Foria Relief -nimellä.

Mirror-lehden mukaan valmistaja vakuuttaa, ettei pillerillä ole päihdyttävää vaikutusta. Sen tärkein tehtävä on rentouttaa ja lievittää kipua. Pilleri tulee myyntiin Yhdysvalloissa niissä osavaltioissa, joissa kannabiksen käyttö tai lääkekannabiksen käyttö on laillista.