Löysitkö tikun ulko-ovesi raosta? Kannattaa kertoa heti naapureille

Viihdeuutiset · Stara.fi

Rikolliset ovat kautta aikojen keksineet monenlaisia keinoja paikallista otolliset uhrit varsinkin asuntomurtojen ollessa kyseessä. Siksi esimerkiksi lomareissun aikana kannattaa pyytää naapuria tyhjentämään postilaatikko, ettei se paljasta asukkaiden olevan poissa.

Hieman tuoreempia tapoja on muun muassa se, että murtovarkaat käyvät laittamassa pieniä läpinäkyvän teipin palasia oven alakarmiin. Parin päivän päästä teipinpalanen paljastaa onko asunnossa asukkaita, jos se on yhä paikallaan. Rikollisten keinot eivät luonnollisestikaan rajoitu tähän, ja viime aikoina ainakin Pirkanmaalla on käytetty omakotitaloissa toista keinoa.

Pirkanmaalta on raportoitu useista tapauksista, joissa omakotitalojen asukkaat ovat löytäneet kummallisen tikun ulko-ovensa raosta. Tikkujen uskotaan olevan jälleen yksi murtovarkaiden keino selvittää ollaanko talossa kotona.

Tällaisen tikun löydettyään asiasta kannattaa kertoa ainakin naapureille, jotta nämä pitävät alueen taloja entistäkin tarkemmin silmällä. Ilman tällaisia varoitusmerkkejäkin naapureiden kannattaa nykyisin pitää takavuosia paremmin silmänsä auki epäilyttävien liikkujien varalta.

VAROITUS! Ainakin Valkeakosken alueella liikkuu murtovarkaita, jotka käyvät etukäteen työntämässä pienen tikun ulko-oven…

Julkaissut Riikka Kerttula 30. tammikuuta 2016