Sydäntäsärkevä näky: Elefanttiemo yritti elvyttää poikastaan

Viihdeuutiset · Annika Kela

Keniassa salametsästäjien ansaan joutunut norsun poikanen oli loukannut jalkansa yrittäessään pelastua. Ansasta vapautuneen poikasen jalan ympärille oli kietoutunut terävä rautalanka, joka vaikeutti norsun liikkumista merkittävästi.

Elefantin onneksi tarkkasilmäiset puistonvartijat Olare Motorogin rauhoitusalueella huomasivat pienokaisen ahdingon. Loukkaantuneesta poikasesta ilmoitettiin viranomaisille ja se päätettiin nukuttaa, jotta jalka voitaisiin hoitaa kuntoon. Operaatiosta kuvattu video on sydäntäsärkevää katsottavaa, vaikka ihmisen tarkoitus olikin pohjimmiltaan hyvä.

Tainnutettu poikanen nimittäin tuupertui lopulta elottomana maahan ja sen emo yritti herättää ja elvyttää sitä kärsällään. SkyVet -eläinlääkäritiimi päätti lopulta tainnuttaa myös emon, sillä se oli liian stressaantunut tilanteesta ja se oli hyökkäävän suojelevainen poikasestaan.

Elefanttiperheen tarinalla on kuitenkin onnellinen päätös, sillä lääkärit onnistuivat irroittamaan rautalangan. Barcroft TV -kanavan mukaan norsulla oli onnea, sillä lanka ei ollut viiltänyt sen jalkaan haavoja. Nukutuslääkkeen vaikutuksen lakkaamisen jälkeen elefantit jatkoivat matkaansa.