Tutkijat ihmeissään – kävelevä kala löytyi Karibialta?

Viihdeuutiset · Annika Kela

Karibianmerellä sijatsevan Carriacoun-saaren rannikolta on löytynyt erikoinen otus. Kalastajien verkkoihin jääneellä kalalla näyttäisi nimittäin olevan pienet jalat. Tutkijoiden mukaan kalalla oli myös muita erikoisia piirteitä, kuten pieniä varpaita muistuttavat ulokkeet ja ihmisnäinen nenä.

Merillä seilannut vanha kalastaja Hope McLawrence totesi, ettei hän ole eläessään nähnyt mitään vastaavaa. Jalallinen kala sai 74-vuotiaan kalastajan hieraisemaan silmiään. Sana tieteiselokuvamaisesta kalasta kiiri paikallisten korviin ja uteliaita ihmisiä alkoi parvella satamassa.

Ainakaan toistaiseksi asiantuntijat eivät ole tunnistaneet kyseistä lajia. Kalastajat epäilevät, että uimisen sijaan kala etenee kävelemällä merenpohjassa. Mirror-lehden mukaan erikoinen ilmestys on toimitettu meritutkijoille.