Hurja näky videolle: Vanhan kirkon kellotorni sortui yllättäen!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Katalonian Rossellossa on surtu historiallisen Sant Peren kirkon kellotornin sortumista. 1700-luvulla rakennettua kirkkoa on pidetty kaupungin tunnusmerkkinä ja nyt siitä on jäljellä vain kasa tiiliä. Kirkon lähettyvillä olevien talojen asukkaat oli evakuoitu vain hetkeä ennen tornin sortumista.

Daily Mail -lehden mukaan eräs kaupungintyöntekijä oli nähnyt tornissa halkeaman. Hän kertoi havainnostaan kirkon piispalle, joka kertoi, ettei hän ollut nähnyt tornissa aiemmin vastaavaa. Kirkko evakuoitiin ja paikalle kutsuttiin ammattilaisia arvioimaan kuinka paha halkeama oli.

Toimenpiteisiin ei ehditty ryhtyä ajoissa ja halkeama tornissa lähti leviämään. Asukkaiden onneksi tornin sortuminen ei aiheuttanut ympärillä oleville rakennuksille vakavia vaurioita. Monet evakuoiduista asukkaista ovat jo palanneet koteihinsa. Toistaiseksi ei ole tiedossa aiotaanko kirkon torni rakentaa uudelleen.