Kalkkuna pyrki lentokoneeseen? Jonotti lentokentän turvatarkastuksessa

Viihdeuutiset · Annika Kela

Suuri osa amerikkalaisista lentoyhtiöistä sallivat kotimaan lennoilleen eläinavustajia, jotka lieventävät lentopelkoisen matkustajan pelko- ja ahdistustiloja. Useimmiten ihmiset ottavat lennolle mukaan avustajakoiran, jonka läsnäolo rauhoittaa heitä.

San Franciscon lentokentällä asioinut toimittaja Frank Somerville on julkaissut netissä kuvan erikoisesta avustajaeläimestä. Turvatarkastuksessa miestä tuli vastaan kalkkuna, joka jonotti muiden matkustajien tavoin terminaaliin pääsyä.

Avustajaeläin tutkittiin ja se sai jatkaa matkaansa lähtöportille. Daily Mail -lehden mukaan tapaus ei ole ainutlaatuinen, sillä muutama viikko sitten Seattlesta lähtevällä lennolla nähtiin myös tukieläimen virkaa hoitava kalkkuna. Lentoyhtiöiden työntekijöiden mukaan kalkkunat ovat yksiä erikoisimmista tukieläimistä. Ilmeisesti kalkkunat hoitavat vastuullisen tehtävänsä hyvin.