Myötätunto on terveellistä – odottamattoman suuret vaikutukset

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tutkimusten mukaan ihmiset on luotu osoittamaan myötätuntoa toisilleen suurempaa yhteistä hyvää ajatellen. Ihmiset suosivat toisia ihmisiä, jotka ovat avuliaita, kilttejä ja myötätuntoisia. Myötätunnolla on myös monia yllättäviä terveysvaikutuksia, joista moni ei tiedä.

Huffington Post kertoo tutkimuksesta, jonka mukaan myötätuntoa toisilta ihmisiltä saavat potilaat toipuvat nopeammin leikkauksista ja kokevat myös vähemmän kipua. Tämän vuoksi muun muassa yhdessä treenaaminen tuottaa yleensä enemmän tulosta, kun liikkujat pystyvät viemään oman jaksamisensa muiden kannustamana äärirajoille saakka.

Myötätuntoisuus työympäristössä auttaa sekä myötätuntoista että myötätunnon saajaa jaksamaan paremmin ja kokemaan vähemmän uupumusta työpäivän päätteeksi. Ihmiset pysyvät myös rauhallisempina ja kokevat vähemmän stressiä ympäristössä, jossa on myötätuntoisia ihmisiä.

Myötätuntoiset ihmiset ja myötätuntoa osakseen saavat ovat myös onnellisempia, terveempiä ja elävät pidempään. Myötätunnon avulla luodaan vahvempia sosiaalisia verkostoja, jotka lisäävät reippaasti elinvuosia ihmisten elämään.