Tutkija selvitti: Ihmisten onnellisuus tuoksuu – ja saa muut hymyilemään

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Sanotaan, että eläimet voivat haistaa toisessa pelon. On huomattu, että myös ihmiset pystyvät haistamaan pelon toisissa ihmisissä tietynlaisen hienhajun kautta. Uuden tutkimuksen mukaan ihmiset pystyvät haistamaan toisissaan myös onnellisuuden.

Psychological Science kertoo verkkosivuillaan tutkimuksesta, jonka mukaan ihmiset pystyvät haistamaan toisen onnellisuuden ja tulevat tuoksusta itsekin iloisiksi. Tutkimuksen aikana koehenkilöt laitettiin heistelemaan toisten ihmisten ominaistuoksuja ja hikeä henkilöiltä, jotka olivat kokeneet joko pelkoa tai iloa.

Tutkimuksen aikana tuoksuja haistelevien ihmisten kasvoja tarkkailtiin. Kävi ilmi, että ihmset tunnistivat alitajuisesti onnellisen henkilön tuoksun. Koehenkilöt alkoivat hymyilemään aina kun he haistoivat nauraneen ihmisen tuoksua. Tutkimuksen mukaan ihmiset pystyvät siis haistamaan onnen ja tulevat tuoksusta itsekin onnellisemmiksi ja iloisemmiksi.