Hauska optinen harha luontokuvassa – seepralla kaksi vartaloa?

Viihdeuutiset · Annika Kela

Israelilainen opiskelija Gal Zanir on onnistunut ottamaan mieltä kutkuttavan luontokuvan kahdesta seeprasta savannilla Namibiassa. Vierekkäin seisovat seeprat nimittäin näyttävät jakavan yhteisen pään. Kameraan tuijottavat silmät voisivat kuulua kummalle seepralle tahansa.

Daily Mail -lehden mukaan seeprat poseerasivat kyseisessä asennossa vain pienen hetken. Myöhemmissä otoksissa seeprat seisoskelevat kahtena eri yksilönä. 24-vuotias Zanir on julkaissut otoksensa netissä.

Opiskelijan ottama kuva on lähtenyt leviämään sosiaalisessa mediassa. Savannilla vieraillut Zanir oli muiden retkeläisten kanssa pystyttänyt leirin erämaahan. Hänen mukaansa seepralauma yllätti heidät ja heillä oli vain muutamia minuutteja aikaa ottaa kuvia ennen kuin lauma jatkoi matkaansa. Galin mukaan upea kuva seeproista kruunasi retken savannilla.