Aktivistien tempaus: Ihmisille maksetaan kohudokumentin katsomisesta

Viihdeuutiset · Annika Kela

Yhdysvaltalaisten eläinaktivistien elokuvatempaus on rantautunut Eurooppaan. Irlannissa ja Englannissa aiotaan nimittäin järjestää kymmeniä elokuvanäytöksiä, joissa esitetään 2005 vuoden kohudokumenttia Earthlings.

Aktivistit ovat luvanneet maksaa jokaiselle katsojalle 5 puntaa dokumentin katsomisesta. Eläintenoikeusaktivistit ovat keränneet rahaa tempaukseensa joukkorahoituksella ja monet järjestöt ovat lähteneet tukemaan Earthlings-elokuvatapahtumaa.

Kyseinen elokuvatempaus on toteutettu aiemmin Yhdysvalloissa. Ihmisille luvattiin 5 dollaria ja ilmaisia vegaaniaterioita leffatuokion yhteydessä. Jokainen näytös veti paikalle keskimäärin 200 ihmistä. Järjestäjien mukaan dokumentti sai ihmiset liikuttumaan ja järkyttämään.

Monet katsojista kieltäytyivät ottamasta vastaan rahaa, sillä he kokivat olevansa rikkaampia dokumentin katsomisesta. Tempausten uskotaan leviävän tulevaisuudessa myös muualle Eurooppaan. Aiheesta kiinnostuneet voivat katsella dokumentin myös netistä. Earthlings-kohudokumentti on katsottavissa ilmaiseksi muun muassa Youtubessa-palvelussa.