Nämä 5 tuttua ruokaa alentavat syöpäriskiä

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmisten terveyteen vaikuttaa paljon se, millaista ravintoa keho joutuu käsittelemään. Ympäristöllä, liikunnalla ja ruoalla on todella suuri vaikutus erilaisten sairauksien syntymiseen ja myös niiden ehkäisemiseen.

Huffington Postin mukaan syöpäriskiä pystyy vähentämään useiden arkisten raaka-aineiden avulla. Kukkakaali, keräkaali ja lehtikaali pienentävät tutkimusten mukaan paksusuolen syövän kehittymisriskiä. Kaalia sulattaessa suolisto alkaa kehittämään kemikaalia, joka saa syöpäsolut tuhoamaan itseään ja poistamaan karsinogeenejä elimistöstä.

Kahvin antioksidantit ja polyfenolit vähentävät aivo-, suu- ja kurkkusyövän syntymisriskiä, joten kahvia voi huoletta juoda useammankin kupillisen päivän aikana. Myös monen luottama valkosipuli on todettu hyväksi raaka-aineeksi syövän syntymistä vastaan, ja sen säännöllinen nauttiminen pienentääkin muun muassa sisäelinten, haiman, vatsan, pään alueen ja paksusuolen syöpien syntymisriskiä.

Todellinen yllättäjä näyttäisi kuitenkin olevan tomaatti ja sen tuomat terveyshyödyt. Tomaatti ja tomaattituotteet ehkäisevät syövän syntymistä muun muassa niiden sisältämän antioksidanttisen lykopeeni-yhdisteen vuoksi. Tomaattien syöminen vähentää tutkimusten mukaan riskiä sairastua suu-, rinta-, paksusuoli- ja keuhkosyöpään.