Senioriskootterilla 170 km/h – hurja maailmanennätys syntyi

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vanhusten ja liikuntarajoitteisten avuksi suunnitellut senioriskootterit ovat harvoin järin nopeita menopelejä. Nyt Guinnessin ennätysten kirjan siuville on kuitenkin päätynyt liikkuvuusavustin, joka yltää yli 170 kilometrin tuntivauhtiin.

Todellisten vauhtivanhusten senioriskootterin rakensivat brittiläiset mekaanikot David Anderson ja Mathew Hine. Käytännössä miehet yhdistivät laitteessa osia tavanomaisesta senioriskootterista sekä mikroautosta, ja varustivat kulkuneuvon 600cc Suzuki Bandit -moottoripyörän moottorilla.

Ajoneuvo vietiin Mansaarella sijaitsevalle Jurby Motordome -radalle, jossa sen huippunopeudeksi mitattiin 173 km/h. Mashable-sivuston mukaan vanhainkotien asukkaat pääsevät valitettavasti tuskin hurjastelemaan maailman nopeimmalla senioriskootterilla. Laitteessa ei nimittäin ole lainkaan etujarruja, ja sen käyttö julkisilla teillä on näin ollen laitonta.