Hai hyökkäsi sukeltajan kimppuun – raju isku videolle

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Petoeläinten kanssa työskentely on aina vaarallista ja siinä piilee riski vahingoittaa itseään. Eräs haiden parissa työskentelevä sukeltaja sai tästä jälleen pienen muistutuksen ollessaan liian varomaton raskaana olevan hain lähellä.

Etelä-Afrikassa kuvatulla videolla nähdään hurja tilanne, kun isokokoinen hai hyökkää sukeltajan kimppuun. Sukeltaja yrittää avustaa raskaana olevaa haita, joka kuitenkin ärsyyntyy miehen härnätessä sitä. Kun sukeltaja lähestyy haita takaapäin ja ottaa sen evästä kiinni, hai tekee yllätyskäännöksen ja tarraa hampaillaan miehen käteen kiinni.

Hai nappasi terävillä hampaillaan sukeltajan kädestä kiinni ja riuhtaisi kättä napakasti. Mies pääsi hain otteesta irti ja onnistui uimaan veden pinnalle hoidettavaksi. Ranteeseen tuli pahannäköinen purema, mutta sukeltaja on kuitenkin jo selvinnyt vammoistaan ja palannut haiden kanssa altaaseen.