Google patentoi itseaohjaavat jakeluautot

Autot Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Itseohjaavat autot tekevät parhaillaan tuloaan, ja yksi niiden suurimmista ja tunnetuimmista kehittelijöistä on teknologiajätti Google. Nyt yhtiö on patentoinut itsestään liikkuvan jakeluauton.

Googlelle myönnetystä patentista uutisoi ensimmäisenä Quartz-sivusto. Jakeluautosta löytyisi pakettien säilyttämiseen suunniteltuja lokeroita, jotka tilauksen vastaanottaja voisi avata saamallaan pin-koodilla. Lokerot voisi patentin mukaan avata myös esimerkiksi luottokortin tai NFC-ominaisuudella varustetun älypuhelimen avulla.

Googlen uskotaan pyrkivän haastamaan itseohjaavilla jakeluautoilla Amazon-verkkokaupan. Amazon on luomassa parhaillaan järjestelmää, jonka myötä UAV-lentolaitteet toimittaisivat paketit suoraan tilaajien kotiovelle.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.