Mies jäi kiinni tullissa – laukusta löytyi lehmänlantaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Uuden-Seelannin tullivirkailijat ovat joutuneet erikoisen tilanteen eteen. Malesiasta maahan lentänyt mies ilmoitti heille tuovansa mukanaan suurikokoisen lehmänläjän. Mies oli lentänyt ulostekimpaleen kanssa 11 tunnin matkan.

Uuden-Seelannin tuontirajoitukset ovat erittäin tiukkoja. Esimerkiksi kaikki ruoka-aineet on ilmoitettava maahan saavuttaessa. Vaikka lehmän uloste ei olekaan ruokaa, sisältää se orgaanisia ainesosia. Malesiasta matkannut mies ilmoitti kuljettamastaan lehmänläjästä asianmukaisesti, ja hän olisi halunnut viedä sen Otahuhussa sijaitsevaan hindulaiseen temppeliin osaksi siellä vietettävää seremoniaa.

Valitettavasti tullivirkailijat totesivat, että lehmän ulosteessa on mukana heinää ja mahdollisesti myös vieraita siemeniä, joista saattaa olla haittaa uusiseelantilaiselle luonnolle ja maanviljelykselle. Lehmänläjä jouduttiin takavarikoimaan. Nautaeläinten ulostetta poltetaan osana erilaisia hindulaisia rituaaleja, ja sitä voi nykyään tilata jopa netistä.