Puolet miehistä seurustelisi pelkän seksin vuoksi

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmisten seksuaalinen käyttäytyminen ja asenteet seksiä kohtaan ovat muuttuneet jonkin verran viimeisen vuosikymmenen aikana. Sosiaalinen media ja erilaiset sovellukset ovat mullistaneet treffailukulttuurin ja muuttaneet myös ihmisten suhtautumisen seksiin ja parisuhteisiin.

OK Cupid teki vuonna 2005 suuren seksiin ja parisuhteisiin liittyvän kyselyn, johon otti osaa kymmenen miljoonaa ihmistä. Sama kysely toteutettiin myös vuonna 2015, minkä avulla saatiin selville, että ihmiset ovat muuttaneet mielipidettään seksiin liittyvissä asioissa melko paljon viimeisien vuosien aikana.

Vuonna 2005 kyselyyn vastanneista 70 prosenttia sitä mieltä, että kumppanin seksihistorialla on merkitystä. He olivat sitä mieltä, että toisella voi olla häiritsevän paljon seksikumppaneita. Vuoteen 2015 mennessä luku oli kuitenkin pienentynyt 18 prosentilla, kun vain 52 prosenttia oli sitä mieltä, että toisen kumppanien määrällä on merkitystä.

Kyselyssä mielenkiintoista oli myös se, että vuonna 2005 miehistä 60 prosenttia oli valmis tapailemaan naista ja jopa seurustelemaan pelkän seksin vuoksi. Uudessa kyselyssä luku oli hieman pienempi, mutta edelleen 51 prosenttia miehistä seurustelisi naisen kanssa pelkän seksin vuoksi. Naisista vain 24 prosenttia suostuisi tapailemaan miestä pelkästään seksin takia.