Älä osallistu elefanttisafareille Aasiassa – tässä traaginen syy

Matkailu Viihdeuutiset · Annika Kela

Thaimaan Ko Samuille matkustaneen turistin loma sai ikävän käänteen, kun hän näki paikallisella elefanttisafarilla julman välikohtauksen. Pihamaalla pestävänä ollut elefantti joutui safarioppaan pahoinpitelemäksi. Mies löi elefanttia teräväkärkisellä kepillä useita kertoja.

Daily Mail -lehden mukaan tilanne taltioitui Kelly Ackermanin videolle Island Safari Tour Co -yrityksen pihalla. Kelly julkaisi videon myöhemmin yrityksen Facebook-sivuilla vaatien selitystä elefantin kovakouraiselle kohtelulle. Pian julkaisun jälkeen video ja siihen kirjoitetut kommentit poistettiin. Elefantti sai todennäköisesti terävän kepin kärjestä useita haavoja.

Daily Mail -lehden mukaan kyseinen elefanttisafari on ajautunut ongelmiin, sillä pari viikkoa sitten skotlantilainen turisti Gareth Crowe kuoli osallistuttuaan elefanttisafarille. Mies oli pudonnut elefantin selästä ja jäänyt eläimen jalkohin.

Kelly epäilee, että eläinten pahoinpiteleminen ja rääkkääminen on syy turistin hengen vaatineeseen onnettomuuteen. Videon perusteella elefantti pelkäsi opastaan. YouTubesta on poistettu järjestelmällisesti tapaukseen liittyviä videoita, joten videon saaminen tähän artikkeliin osoittautui lähes mahdottomaksi.