Hovimuusikko Ilkka julkaisi debyyttisinglen – myös albumi tulossa!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Radio Suomipopin Aamulypsy-suosikkiohjelman vierailevana tähtenä tutuksi tullut kansansuosikki Hovimuusikko Ilkka julkaisee tänään debyyttisinglen Hovimuusikko Ilkka. Totutusta poiketen single on uusi kappale, ja se esittelee Hovimuusikon rankkaa arkea.

– Oon huomannut, että tilitysräppi on kovaa muotia ja tuntuu, ettei sen kovempaa ja rankempaa hommaa olekaan kuin rap-tähteys Suomessa. Tajusin, että pitäähän mullakin olla biisi, jossa kerrotaan hovimuusikon elämän vaiheista ja lieveilmiöistä, kuvailee Ilkka.

– Monille saattaa tulla yllätyksenä, että biisi ei tällä kertaa perustu olemassaolevaan hittiin, vaan tässä vedetään ihan uusien pohjien päälle. Muutamat rajuimmat tilitykset piti suorastaan jättää studion leikkauspöydälle, mutta ehkä niistäkin kuullaan joskus.

Hovimuusikko Ilkka on ensimmäinen single 18. maaliskuuta julkaistavalta Tää on tätä päivää! -albumilta. Albumi sisältää singlen lisäksi 10 jo tutuksi tullutta Hovimuusikko Ilkka -kappaletta, jotka on kuitenkin tuotettu uudelleen albumia varten. Levy on Radio Suomipopin 15-vuotisjuhlavuoden virallinen albumi ja julkaisukonserttia vietetään Suomipop-risteilyllä 19. maaliskuuta.

– Albumista tulee elämänmakuinen ja -hajuinen. Valitsin levylle best of -hengessä Suomipopilla kuultuja rajujakin stooreja, tosin tietysti pilke silmäkulmassa. Viihdettähän tässä tehdään. Jos näinä aikoina saa jonkun kuulijan suupielet kääntymään hymyyn vaikka aamuisella työmatkalla, silloin oon hovimuusikkona onnistunut.

Hovimuusikko Ilkan tarina alkoi muutama vuosi sitten, ja tähän päivään mennessä Ilkan versioita tunnetuista kappaleista on kuunneltu ja katseltu jo yli neljä miljoonaa kertaa. Hovimuusikon pestiin Ilkka ajautui vanhan yläastekaverinsa Arttu Wiskarin kautta.

– Jaajo oli pyytänyt Arttua tekemään taustanauhoja, jotta Aamulypsyn jengi voisi laulaa lähetyksessä viikottain ajankohtaisista aiheista. Arttu ei pitänyt ideaa hyvänä, vaan suositteli Jaajolle minua. Olin esittänyt omia väännöksiä biiseistä kotibileissä kavereille ja jossain bailuissa Arttukin oli niitä kuullut.