Seepraksi pukeutunut työntekijä karkasi eläintarhasta – pako loppui lyhyeen

Viihdeuutiset · Annika Kela

Tokiolaisessa eläintarhassa on järjestetty jälleen jokavuotinen harjoitus, jonka tehtävänä on kouluttaa ja opettaa työntekijöitä ottamaan karanneita eläimiä kiinni. Jotta harjoitustilanne olisi mahdollisimman aito, on yksi työntekijöistä joutunut pukeutumaan eläimeksi.

Daily Mail -lehden mukaan karkurieläimenä esiintyminen on yleensä uusimman työntekijän harteilla. Tänä vuonna Ueno Zoo -eläintarhasta pakeni seepra. Harjoitus meni putkeen, sillä pian pian seepran karkaamisen jälkeen tilanne saatiin hallintaan.

Vauhkoontunut eläin tainnutettiin aseella ja sen jälkeen se ympäröitiin verkolla. Vastaavat harjoitustilanteet ovat yleisiä Japanissa. Edellisinä vuosina eläintarhasta on yrittänyt paeta naamiaisasuisia gorilloja, sarvikuonoja, leijonia ja orankeja. Eläintarhojen mukaan harjoitustilanne on myös opetuksellinen tuokio eläintarhan vieraille.