Nainen istui alastomana wc-pöntöllä viikonlopun – muiden alastomien kanssa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Taide on katsojan silmässä, ja sitä se oli viikonloppuna myös New Yorkissa, jossa performanssitaiteilija Lisa Levy toteutti erikoisen tempauksensa. Levy istui viikonlopun ajan alastomana wc-pöntöllä samalla kun kymmenet muut kävivät istumassa hänen kanssaan.

Christopher Stoutin taidegalleriassa toteutetulla The Artist Is Humbly Present -performanssilla oli tarkoitus protestoida nykytaiteen teeskentelyä ja egoilua vastaan. Teos oli parodiaversio Marina Abramovicin vuonna 2010 MoMA-taidemuseossa toteuttamasta tempauksesta, jossa Abramovic istui 736 tuntia hiljaa.

– Olen kyllästynyt taiteelliseen paskanjauhamiseen siitä miten maailmaa ohjaavat rikkaat ihmiset, jotka haluavat näyttävyyttä välittämättä sisällöstä. Eniten kuitenkin ajattelin, että olisi hauskaa olla alastomana julkisesti, Lisa Levy kertoi.