Levytyssopimus yllätti Annukan: ”Sovimme Facebookissa kaikki asiat”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kuluneen talven kuumimpiin kotimaisiin tulokkaisiin lukeutuu tamperelainen laulajatar Annukka, jonka Sähköä-single on menestynyt upeasti soittolistolla ja äänestyksissä. Stara tapasi Annukan, joka kertoi miten yllättäen levytyssopimuksen voi nykyisin saada jopa sosiaalisessa mediassa.

Sähköä-single toi taannoin Annukalle levytyssopimuksen, mutta hieman eri tavalla kuin sopimukset ovat yleensä syntyneet. Tällä kertaa musiikki nimittäin puhui puolestaan Annukan julkaistua kappaleensa ensin omakustanteena ja saatua kappaleensa soimaan YleX-kanavalla.

– Minulla oli se demo aika kauan melkein valmiina. Istuimme sen päällä ehkä jonkun vuoden verran ja mietimme koska sen voisi julkaista. Lopulta ajattelimme, että nyt vain julkaistaan se. Se sai jonkin verran soittoa YleX:llä Uuden musiikin ohjelmassa, Annukka kertoi Staralle.

Sitten sattuma astui mukaan kuvioon.

– Suomen Musiikilla toimitusjohtaja Hynnisen Kari oli kuullut kappaleen autossa ja siitä meni 15 minuuttia kun hän selvitti, ettei minulla ole levy-yhtiötä. Hän otti minuun Facebookissa yhteyttä, että kaipaisinko levy-yhtiötä vai julkaisenko itse musiikkia. Vastasin sitten, että julkaisen itse ja kyllä voisin kaivata levy-yhtiötä.

Sosiaalisen median aikakaudella kampaviinereitä ei tarvitse välttämättä kuluttaa turhissa palavereissa. Annukkakin hoiti levytyssopimukseensa kuuluvat asiat Facebookissa.

– Sovimme Facebookissa kaikki asiat. Sain sopimukset ja ensimmäinen tapaaminen kasvotusten oli niin, että olin jo menossa ensimmäiseen haastatteluun Karin viemänä ja Karin artistina.

Oli se levytyssopimus tosi yllättävä. En ollut kokonaan luopunut ajatuksesta, mutta en ollut enää aktiivisesti sitä ajatellut. Aiemmin lähettelin levy-yhtiöille kaikki demot heti kun tuli valmista. Sitten kun sieltä ei kuulunut niin sitten ajattelin tehdä ja julkaista itse, Annukka toteaa Staran haastattelussa.