Maailman halvin älypuhelin markkinoille – hinta alle 4 euroa!

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Intialainen teknologiayhtiö Ringing Bells on lanseeraamassa älypuhelimen, joka on tiettävästi halvin laatuaan. Intian markkinoille tuotava Freedom 251 maksaa 251 intian rupiaa, eli noin 3.3 euroa.

Freedom 251 on varustettu neljän tuuman kosketusnäytöllä, neliydinprosessorilla ja gigan RAM-muistilla. Puhelimessa on myös 3.2 megapikselin taka- ja 0.3 megapikselin etukamera. Käyttöjärjestelmänä Freedom 251 -puhelimessa on Android Lollipop 5.1.

Vuonna 2015 perustettu Ringing Bells on Mashable-sivuston mukaan tuonut ennestään markkinoille neljä erilaista älypuhelinmallia, kuten noin 40 euron hintaisen 4G-puhelimen. Freedom 251 -puhelimen uskotaan lisäävän älypuhelinten määrää Intian väestössä huomattavasti.

Intian hallitus on pyrkinyt viime vuosien aikana alentamaan tietokoneiden ja älylaitteiden hintaa kuluttajaystävällisemmäksi. Freedom 251 -laitteella on Make In India -kampanjan tuki, joka pyrkii kannustamaan paikallisia yrityksiä valmistuttamaan tuotteensa Intiassa.