Näillä Instagram-filttereillä saadaan eniten tykkäyksiä

Digi Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Digitaalinen suunnittelutoimisto Canva analysoi miljoonaa Instagram-kuvaa selvittääkseen, millä filtterillä muokatut kuvat saavat eniten tykkäyksiä. Tutkimuksessa selvisi Huffington Post -lehden mukaan, että Clarendon, Skyline, Normal, Valencia ja Kelvin -filttereillä muokatut kuvat ovat suosituimpia.

Filttereistä Clarendon oli kaikkein suosituin ja sillä muokatut kuvat olivat saaneet selkeästi eniten tykkäyksiä. Skyline-filtteri oli myös suosittu, mutta se toimi lähinnä ruokakuvissa. Skyline kirkastaa kuvia, mikä saa annoksen näyttämään katsojien silmissä herkullisemmalta.

Selfie-kuvien kohdalla ihmiset suosivat luonnollista filtteriä, mikä näkyi selkeästi siinä, että Normal oli kasvokuvissa käytetyin asetus filtteriä valitessa. Luontokuviin kannatti käyttää Valencia-filtteriä, joka teki sillä muokatuista maisemakuvista suosituimpia. Asu- ja muotikuvien kohdalla eniten tykkäyksiä saivat kuvat, joissa käytettiin Kelvin -nimistä filtteriä.

Valencia

Clarendon

Skyline