Realitysarjassa koulutetaan koirista lentäjiä

Viihdeuutiset · Annika Kela

Englantilaisista koirankouluttajista, lääkäreistä ja tutkijoista koostuva joukko on yhdistänyt voimansa selvittääkseen voiko koiran opettaa lentämään lentokonetta. Projektista on dokumentoitu mukaansatempaava realityohjelma, jossa testeissä pärjänneet koirat kilpailevat lentäjän koulutuksesta.

Daily Mail -lehden mukaan Dogs Might Fly -realitysarjaan on valikoitu erilaisin testein ja kokein 12 finalistia, joista parhaimmat lähetetään 10 viikkoa kestävään lentäjäkoulutukseen. Finalistien joukko on kirjava, sillä se koostuu erirotuisista koirista. Mukana on myös sekarotuisia yksilöitä.

Kouluttajat ja tutkijat ovat vakuuttuneita siitä, että koirista on mahdollista kouluttaa lentäjiä. Perinteisestä lentokoneen ohjaamosta poiketen koirat ohjaavat konetta tassuille soveltuvan ohjauspaneelin avulla. Projektin on tuottanut Oxford Scientific Films ja se esitetään englannissa Sky 1 -kanavalla.