Upea video! Hiihtäjät kohtasivat harvinaisen lumileopardin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Aasian vuoristossa eläviä lumileopardeja tavataan luonnossa vain harvoin niiden uhanalaisuuden vuoksi. Nyt videolle on kuitenkin tallentunut harvinainen kohtaaminen, jossa joukko hiihtäjiä törmäsi lumileopardiin.

Australiasta kotoisin oleva Owen Lansbury oli hiihtämässä viiden ystävänsä kanssa Intian Jammussa ja Kashmirissa. Kesken hiihdon ryhmä törmäsi lumessa piilottelevaan leopardiin.

– Pysähdyin juuri kun lumileopardi kumartui hankeen. Se pysytteli piilossa noin minuutin ajan, tarkkaillen meitä, Owen Lansbury kuvailee India Times -lehdelle.

Kohtaamisen jälkeen kissaeläin pakeni takaisin metsään. Miehen mukaan eläin vaikutti pelkäävän hiihtäjiä enemmän kuin he leopardia. Maailmassa elää luonnonvaraisena vain noin 6.000 lumileopardia. Suurin uhka eläimille on salametsästys. Lumileopardeja metsästetään niiden turkin ja kiinalaisessa uskomuslääketieteessä käytettävien luiden vuoksi.