Vaatevalmistajien huijaus – kašmirneuleet onkin tehty rotista?

Viihdeuutiset · Annika Kela

Tutkimukset ovat paljastaneet, että yhä useampi markkinoilla olevista kašmirvaatteista ja -asusteista ovat väärennöksiä. Monet aasialaisista vaatevalmistajista ovat sekoittaneet pashminavuohien tuottaman villan joukkoon halpaa akryylia, viskoosia tai muiden eläinten karvaa.

Daily Mail -lehden mukaan monista kašmirvaatteista on löydetty muun muassa rottien karvaa. Asiantuntijoiden mukaan kašmirvillan kysyntä on huomattavasti suurempi kuin sen tuotanto. Vaatemarkkinoilla on moninkertainen määrä kašmirtuotteita, kuin mitä vuohet pystyvät tuottamaan. Monet tuotteista ovatkin halpoja väärennöksiä, vaikka niiden väitetään olevan 100-prosenttista kašmirvillaa.

Asiantuntijoiden mukaan korkeatasoiset kašmirneuleet maksavat yleensä 200 eurosta ylöspäin. Mikäli kuluttaja ostaa kašmirtuotteita halvemmalla, ovat ne suurella todennäköisyydellä väärennöksiä. Halvemman ja huonolaatuisemman kašmirvillan myynti on rahakas huijaus. Monet kansainvälisistä vaateketjuista ovat saaneet syytteen väärennöksien myymisestä. Monet 100-prosenttisista kašmirvillavaatteista ovat nimittäin paljastuneet huijauksiksi.