Teinipojan ohjelmisto korvasi lakimiehen – valittanut jo miljoonilla parkkisakoista

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa yksityinen pysäköinninvalvonta on edelleen käymistilassa, sillä oikeanlaisella vastineella sakkomaksua ei tarvise maksaa lainkaan. Varsinaisen pysäköinninvalvonnan kanssa tilanne on kuitenkin aivan toinen. Nyt Britanniassa parkkisakoista valittamiseen on kehitetty tehokas tietokoneohjelma.

19-vuotias englantilainen Joshua Browder kehitti lakimiesrobotin, joka on tähän mennessä valittanut voitokkaasti jo kolmen miljoonan dollarin parkkisakoista. Parkkisakoista valittaminen maksaa asiasta uutisoineen Business Insiderin mukaan jopa 600 euroa, joten tällaisen summan säästäminen on autoilijalle merkittävä taloudellinen asia.

Browderin kehittämä ”botti” otettiin käyttöön viime vuonna ja sittemmin se on ansainnut miljoonien säästöt autoilijoille. Sovellus kysyy autoilijalta joukon kysymyksiä, joiden jälkeen se koostaa autoilijalle valmiin valituksen, jonka voi lähettää sellaisenaan tuomioistuimeen. Nyt käytössä oleva ohjelmisto on vasta beta-versio, ja varsinainen ohjelmisto on määrä julkaista kevään aikana.