Outo ongelma – tekstailevat ihmiset törmäilivät patsaaseen

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ruotsissa nähtiin syksyllä taiteilijan tekemänä tätä päivää kuvastavaa katutaidetta, kun Tukholman katukuvan alkoivat yllättäin täyttämään pienet kyltit, joissa autoilijoita varoitettiin puhelimeensa uppoutuneista kävelijöistä. Tällä kerralla muutoksia jouduttiin tekemään erään katedraaliin pihalla, kun kävelevät ihmiset törmäilivät patsaaseen.

Salisburyn katedraali on joutunut siirtämään pihamaaltaan The Kiss -nimisen ison veistoksen, jossa kaksi kättä pitävät toisistaan kiinni. Kookas patsa tuotti ongelmia ulkona käveleville ihmisille, koska he törmäilivät patsaaseen jatkuvasti kun he eivät katsoneet eteenpäin.

Huffington Post -lehden mukaan patsas jouduttiin siirtämään kävelykadulta nurmikolle, koska tekstiviestejä lukevat ja kirjoittavat aikuiset törmäsivät siihen jatkuvasti. Aiemmin patsaan kahden käden välisestä aukosta tuli kävellä läpi, mutta nykyään patsas koristaa vain katedraalin nurmikenttää.